Aloita säästäminen tänään

Liian harva Suomalainen on tottunut säästämään rahaa. Rahan säästäminen on kuitenkin tärkeää, sillä ennalta-arvaamattomia tilanteita, joihin rahaa tarvitsee voi tulla yllättäen. Auto saattaa hajota, pakollinen remontti saattaa yllättää tai saatat joutua irtisanotuksi töistä, jolloin rahantarve saattaa olla ajankohtainen. Jos rahaa ei ole säästössä, joutuu turvautumaan rahoitusyhtiön lainaan, jotta pystyy säilyttämään taloudellisen tilanteensa ennallaan.

Säästäminen voi myös olla mukavaa, jos siihen suhtautuu oikealla asenteella. Yleisesti rahan säästämisellä tarkoitetaan kulujen pienentämistä, sillä niihin on helpompi vaikuttaa kuin tuloihin. Helpoimmin kuluja voi pienentää jokapäiväisten ostosten suhteen joihin kuluu yllättävän paljon turhaa rahaa. Rahaa voi säästää helposti pienillä muutoksilla niin kuin tekemällä itse ruokaa, miettimällä ruokaostoksia, laskemalla omaa elintasoaan ja muuttamalla halvempaan asuntoon tai yksinkertaisesti sammuttamalla valot huoneesta lähtiessä, käyttämällä energiansäästölamppuja, pesemällä pyykit ja tiskit vain täysinä koneellisina ja alentamalla asuntosi sisälämpötilaa. Yleisiin säästövinkkeihin kuuluu myös hintojen vertailu, alennusmyynneissä käyminen, laskujen ajallaan maksaminen, luottokorttien käyttämisen välttäminen sekä rikkinäisten asioiden korjaaminen uuden ostamisen sijasta. Hyviä vinkkejä säästämiselle ovat myös budjetoiminen, kulujen merkitseminen, ostoslistan käyttäminen sekä puhelin-, vakuutus- ja sähkösopimusten kilpailuttaminen. Kuitteja on hyvä säilyttää ja tutkia, niin tietää mihin rahat kuluvat ja pystyy näkemään missä ostoksissa voisi säästää. Kun on onnistunut säästämään rahaa, kannattaa rahat sijoittaa jonnekin, jotta ne toisivat tuottoa. Rahoja voi helpoimmin säästää pankin säästötilillä mutta kannattavinta on sijoittaa ne osakesalkkuun tai rahastoon. Kun otat lainaa meiltä, säästät helposti ja vaivattomasti, sillä tarjoamme sinulle aina parhaat ja edullisimmat rahoitusmahdollisuudet. Meidän kautta voit myös helposti säästää yhdistelemällä lainoja niin kuin kulutusluottoja, osamaksuja ja luottokorttivelkoja.  
Valitse lainan määrä ja laina-aika
Lainamäärä
Laina-aika
vuotta
vuotta
vuotta
Arvioitu kuukausierä:

* Lainan kustannukset vaihtelevat luotonmyöntäjäkohtaisesti. Luoton ollessa esimerkiksi 10 000 € ja takaisinmaksuajan 6 vuotta on kuukausierä 183 €. Kuukausierään lisätään 5 € laskutuslisä. Lisäksi tulee avausmaksu 49 €. Lainan kokonaiskustannus on tällöin 13 567 €. Nimelliskorko on 9,50 % ja todellinen vuosikorko 11,21 %.

Luotonmyöntäjien tarjoama todellinen vuosikorko vaihtelee 4,99–50,5 % ja laina-aika 1–15 vuoden välillä. Lainasummat ovat 500–50 000 €. Tiedot 1.2.2017.

Täytä hakijan tiedot